English Breakfast
- Numer katalogowy: 1812
Honeybush pochodzi z Południowej Afryki. Występuje głównie w Górach Przylądkowych. Nazwa Honeybush znaczy miodokrzew i pochodzi od miododajnych, żółtych kwiatów pojawiających się na wiosnę. Jest spokrewniony z czerwonokrzewem (surowcem do wyrobu napoju rooibos). Ma wąskie, igiełkowate, żółtawe liście. Napar sporządza się zarówno z liści, jak i łodyg oraz kwiatów rośliny. Honeybush znano i wykorzystywano jego lecznicze właściwości już w XIX wieku. Daje żółtoczerwony kolor naparu, ma świeży, owocowy smak i miodowy aromat.
Składniki: Honeybush 100%
Kraj pochodzenia: RPA
Sposób parzenia:
1 łyżeczka suszu na filiżankę (200ml), temp. wody 95 st. C, wydłużony czas parzenia do ok 6 min, parzy się oporniej od Rooibosa, zaleca się nawet gotowanie listków.
Cena dotyczy 0,5 produktu.
Cena za 1 kg: 148,12 zł brutto